|
 |
Joi Iul 30, 2009 10:33 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Mihai LEONTE Veteran

Data înscrierii: 11/Noi/2006 Mesaje: 296 Locație: Moldova Noua - Romania
|
| Titlul subiectului: Izvoarele Vietii 2009, La Constanta...autor Mihai Leonte |
|
|
Despre lansarea constănțeană, de la un invitat de onoare, prezent sufletește.
- După îndelungi drumuri prin tara iată că volumul IZVOARELE VIEȚII a ajuns la Constanța. Pregătirile pentru aceasta lansare au fost plănuite cu mult înainte, datorita faptului ca in volum sunt incluși mulți localnici:
Floarea CĂRBUNE și fiica sa Cristina CĂRBUNE, Georgeta OLTEANU, Nynna VIZIREANU, Gabriela PETCU și Costel MACOVEI.
Fiind în plin sezon estival desigur ca atracția litoralului a fost benefică, astfel participând și alți autori incluși in volum; Simina alias Silvia ȘCLADAN, venită din Suceava, Georgeta OLTEANU din Giurgiu, și nu trebuie uitată distinsa realizatoare de emisiuni culturale Victorița DUȚU, venită special din București pentru acest eveniment.
Poate mulți vor spune, sau chiar au spus: ce mare lucru o lansare?
Privind de pe margine așa se pare, însă orice eveniment care se vrea a fi bine făcut trebuie și bine pregătit. Din informațiile culese din relatările participanților am văzut că pentru acest eveniment cei implicați au depus eforturi lăudabile. Pentru asta merita ca toți autorii din volum să le mulțumească fetelor din Constanța, dar și celorlalte distinse poetese care și-au sacrificat timpul și de ce nu și banii să fie acolo.
S-a vorbit acolo și despre un ,,merit al meu", fiind invocat numele inițiatorului acestor cicluri ale vieții, respectiv modestul Mihai LEONTE.
Singurul meu merit este că doresc sa realizez ceva, adică să aduc cititorilor creații inedite care în multe cazuri nu ar fi ajuns în mâna celui care și-a dorit mult să-și vadă cuvântul tipărit.
Dar merite mari au însăși autorii scrierilor poetice, căci și-au sacrificat puținele economii pentru realizarea volumelor din ciclu.
Totuși nimic nu se face fără eforturi spirituale și materiale.
Nici nu știu cum să numesc EFORTUL doamnei Simina Silvia ȘCLADAN,
MERIT sau SACRIFICIU? Fiindcă dumneaei fiind coordonatoarea acestor ultime două volume: MIRAJELE VIEȚII 2008 și IZVOARELE VIEȚII 2009, a muncit mult pentru îndeplinirea obiectivului declarat al autorilor: volumul trebuie tipărit.
E de remarcat implicarea NECONDIȚIONATĂ a realizatoarei copertei Adina-Cristinela GHINESCU din Galați, o artistă plină de acel avânt specific tinerilor, poetă inclusă în volum dar și graficiană talentată.
Presa favorabilă acestui eveniment a denumit pe minunatele poetese: NIMFE! Frumos zicem noi cititorii, le puteau numi și SIRENE sau chiar ZEIȚE, fiindcă toate sunt frumoase.
Prezenta la eveniment si a doamnei Amelia MAGORI, debutantă în volumul SPIRALELE VIEȚII 2006 a fost desigur o încununare a prieteniei dintre dumneaei și Nynna VIZIREANU.
Vreau să remarc tenacitatea în continuarea activității artistice a graficienei
Niculina VIZIREANU, denumita de mine artistic NYNNA, prezența în toate cele patru volume ale ciclului cu desene minunate.
Vorbind despre autori îmi permit să remarc prezența în volum, dar și la eveniment, a distinsei Floarea CĂRBUNE, câștigătoare a unui premiu în primăvara acestui an chiar la Suceava, orașul Siminei.
Desigur că trebuie spuse mult mai multe aspecte, însă mi-am dorit și îmi doresc în continuare, ca fiecare autor să spună câte ceva.
Dacă am omis ceva, nu am făcut-o cu nici-o intenție.
Așteptăm să ne reîntâlnim în viitorul volum antologic: SPERANȚELE VIEȚII 2010
CU CEA MAI ÎNALTĂ ȘI SINCERĂ PREȚUIRE, PENTRU TOȚI AUTORII ȘI REALIZATORII VOLUMELOR DIN ACEST CICLU. _________________ Poezia este o infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise.
Mihai LEONTE
http://www.armbell.com/petia/
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06 |
|
| |
|
|
 |
Sâm Dec 12, 2009 8:30 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Mihai LEONTE Veteran

|
| Titlul subiectului: Mihai Leonte Trimite Un Mesaj CĂtre Prieteni |
|
|
Mihai LEONTE TRIMITE UN MESAJ CĂTRE PRIETENI
Dragi prieteni,
Suntem de ceva timp împreună. Pe unii parcă îi cunosc dintotdeauna.
Pe alții îi cunosc acum și îmi face deosebita plăcere să-i numesc prieteni.
Unii dintre acești prieteni mi-au demonstrat că-mi sunt prieteni adevărați.
Se poate că nu le-am mulțumit suficient, cu scuzele de rigoare o fac acum.
Dragii mei prieteni nu pot face prea mult pentru voi, vă transmit acum gândurile mele sincere de prietenie și respect. Vă urez din tot sufletul să aveți parte de tot ceea ce vă doriți. Să aveți împliniri și să fiți sănătoși. Belșugul să vă umple casa.
Să nu cunoașteți tristețea, doar bucuria să vă însoțească. Nu pot să dau sfaturi, fiindcă nici eu nu reușesc să fac ce îmi doresc! Totuși ca fiind ajuns la o etate destul de bună, zic eu, mi-aș permite să vă spun tuturor; FIȚI CUMPĂTAȚI ÎN TOATE.
Cu adânc respect și prețuire,
Mihai LEONTE din Moldova Nouă, Banat, ROMÂNIA _________________ Poezia este o infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise.
Mihai LEONTE
|
| |
|
|
 |
Joi Dec 17, 2009 10:39 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Mihai LEONTE Veteran

|
| Titlul subiectului: RevoluȚia Din 1989 Un Veniment AȘteptat...autor Mihai Leonte |
|
|
REVOLUȚIA DIN 1989 UN EVENIMENT AȘTEPTAT
autor Mihai LEONTE
Anul 1989 a fost un an plin de evenimente mai mult sau mai puțin așteptate. Personal am avut unele evenimente. În 20 ianuarie 1989 am fost operat de hernie și a trebuit sa stau câteva zile în spital. Aici ascultam la radio diversele cuvântări ale tovarășului. Aveam în salon un coleg de suferință care îmi cerea radio-ul noaptea să asculte Europa Liberă, astfel că acesta ne informa cu multe lucruri, și despre multe evenimente ce aveau să se întâmple. Prin aprilie s-a anunțat la toate posturile de radio și televiziune, câtă erau pe atunci, că România și-a achitat datoria externă. Eram în Iugoslavia la o cunoștință și am zis că este posibil să fie vreo schimbare în bine. Chiar s-a vehiculat ideea că se vor deschide granițele, și românilor li se vor da pașapoarte. La clubul nostru filatelic unde ne adunam în fiecare luni, unul dintre cunoștințele noastre comune, ce pretindea că a fost coleg de liceu cu Constantin DĂSCĂLESCU, ne-a spus la toți cu glas tare că Ceaușescu va cădea în 30 decembrie 1989, chiar de ziua republicii. Ne așteptam ca la congresul al XIV-lea al PCR, Ceaușescu să renunțe la funcția de partid, adică aceea de secretar general. Nu s-a întâmplat asta.
O serie de întâmplări aveau să confirme spusele colegului nostru. Prin luna august eram schimbul 2, și după apel mă pregăteam să intru în mină, când femeia de serviciu de la vestiarul nostru m-a anunțat că pe ușile de la intrare, în spate era scris cu cretă; JOS CEAUȘESCU, JOS COMUNISMUL! M-a întrebat ce să facă? I-am spus să șteargă și să nu mai spună la nimeni, dar ca din pământ a apărut securistul întreprinderii și i-a spus femeii ce îi spusesem eu mai înainte, adică să șteargă acele lozinci prea dure pentru acel timp. Ne-a atras atenția să nu difuzăm ce văzusem. Astfel că timpul a trecut, și la sfârșitului anului 1989 mă aflam din nou în spital, cu o infecție destul de grava la o mână. Astfel că revoluția m-a prins internat în spital. Totuși prin 17-18 decembrie 1989 la un pacient internat, a venit în vizită un tânăr care îi povestea cum fugise pe jos din Timișoara, noaptea căci ziua nu ieșea nimeni necontrolat din oraș . Acest tânăr văzuse unele aspecte printre care și cum se trăgea în manifestanți. Mulți cetățeni din orașul nostru, după ce se luau salariile la Întreprinderea Minieră mergeau la Timișoara pentru cumpărături la magazinele Comtim, după produse din carne pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou 1990. Se mergea până la Oravița cu autobuze, sau ocazional, iar de acolo se mergea cu trenul la Timișoara. Care aveau autoturisme personale luau și alți clienți, însă erau obligați să oprească undeva în afara orașului. Europa Liberă îi informa pe români despre acele evenimente. Vineri în 22 decembrie 1989, fiind vineri, după ce mi s-a administrat tratamentul la ora 14, i-am solicita medicului care mă avea ca pacient să mă lase acasă până luni. Acesta m-a învoit. La ieșirea din spital se formau coloane de manifestanți ce aveau să se îndrepte către primăria orașului Moldova Nouă, căci se anunțase fuga lui Ceaușescu. În drum spre blocul unde stăteam orașul era pustiu, doar câțiva minori încercau să spargă geamurile de la un magazin, dar văzându-mă pe mine au fugit, abandonând acțiunea lor. La unele ferestre apăruseră steaguri fără stemă. Ajuns acasă la televizor se transmitea ,,revoluția în direct” cum avea să fie denumită de către speculanții de știri. Atunci nu știam ce avea să se întâmple, acum după 20 ani am văzut ce s-a întâmplat. Avem mai multă libertate, însă multe lucruri s-au schimbat.
Articolul este inedit, și sigur va face parte dintr-un viitor volum tipărit. _________________ Poezia este o infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise.
Mihai LEONTE
|
| |
|
|
 |
Joi Dec 31, 2009 9:08 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Mihai LEONTE Veteran

|
| Titlul subiectului: Anul 2009 – Împliniri Și RealizĂri...autor Mihai L |
|
|
ANUL 2009 - ÎMPLINIRI ȘI REALIZĂRI
DRAGII MEI PRIETENI SI COLEGI
Închei un an 2009 cu sufletul împăcat. Pentru vârsta mea sunt mulțumit cu ce am realizat în acest an. Nepotul Lucas al fiicei noastre Amelia a împlinit un an. Nepotul Ovidiu al fiului nostru Marius-Dan a împlinit 18 ani devenind major. Soția mea Ana a întrat în deceniul opt. În plan literar am participat la două volume antologice; IZVOARELE VIEȚII apărut la Suceava, lansat și la Penitenciarul Timișoara în premieră, iar poeta suceveană Simina Silvia ȘCLADAN m-a inclus în volumul realizat de dumneaei tot la Suceava; UNIVERSUL BUCURIEI.
Ca cetățean al orașului Moldova Nouă am avut o surpriză plăcută; domnul primar al orașului nostru, doctor inginer Ion CHISĂLIȚĂ m-a invitat alături de alți cetățeni să facem parte din Consiliul Consultativ al primarului. La cei 69 ani credeam că nimeni nu mai are nevoie de mine, și totuși!
Ca utilizator frecvent al NET - ului am descoperit noi prieteni pe care îi prețuiesc, având speranța că vom colabora și în viitor. Am comentat pentru volumul CENUȘA UNUI SUFLET al poetei și scriitoarei Geta NEDELCU din Craiova, dar și pentru poeta suceveană Simina-Silvia ȘCLADAN în volumul de versuri PETALE DE LUMINĂ. Printre alte comentarii primite la creațiile mele, cel mai semnificativ a fost cel al distinsei Floarea CĂRBUNE, poetă și scriitoare din Constanța. Toate aceste evenimente, luate împreună mă fac să fiu MULȚUMIT. Îmi pregătesc noul volum ARMONII MAJORE, pe care sper să reușesc tipărirea lui în 2010. Am scris și multe texte în proză în 2009.
Mulțumesc tuturor colegilor și prietenilor mei pentru tot ce au gândit și făcut pentru mine. Vă doresc să aveți împlinirile pe care doriți să le realizați în 2010 și în viitor.
LA MULȚI ANI ÎN SĂNĂTATE VĂ UREAZĂ,
Mihai LEONTE
31 DECEMBRIE 2009 _________________ Poezia este o infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise.
Mihai LEONTE
|
| |
|
|
 |
Lun Ian 18, 2010 11:03 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Mihai LEONTE Veteran

|
| Titlul subiectului: Aceasta Mi-a Fost Ursita!...autor Mihai Leonte |
|
|
ACEASTA MI-A FOST URSITA!
Cum pot să caracterizez zodia mea?
Voi nu știți? Născut sunt în plin rezbel!
În mijlocul iernii mi-am început viața!
Ascuns după al Ursitelor secret crenel!
Când pașii au început să-mi curgă,
Să facă mamei mele multă bucurie,
Știa că viața ei începea să se scurgă,
Pentru plecarea departe, în veșnicie.
Știa prea bine că mă așteaptă necazuri,
Se ruga Divinului să o țină în viață,
Să mă vadă plutind pe a lumii talazuri,
Cu zâmbet plin, în fiecare dimineață.
Când carul cu boi o ducea la mormânt,
Avea pe față o mimică interesantă,
Fața îi era zâmbitoare, dar ochii plângând,
Drumul ducea spre lumea cealaltă!
Eu am rămas să merg pe acest Pământ,
Fără să înțeleg ce se întâmpla!
Până la urmă am uitat să plâng,
Continuând ce mi-a hărăzit Ursita!
Moldova Nouă 17 ianuarie 2010
Dedicată tuturor prietenilor _________________ Poezia este o infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise.
Mihai LEONTE
|
| |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|
|
|