licjibou.ro/forum

Advanced Search

RSS FORUM LICJIBOU Get Firefox!

Index FAQ Înregistrare Membri Grupuri  

Pagina de start a forumului licjibou.ro/forum Stiri Olimpiada Nationala de Mestesuguri Artistice Traditionale
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
      Ora este GMT + 3 ore  
Crează un subiect nou  Răspunde la subiect

Dum Sep 03, 2006 4:07 am
Autor Mesaj
msd
Administrator

Data înscrierii: 16/Noi/2003

Titlul subiectului: Olimpiada Nationala de Mestesuguri Artistice Traditionale Răspunde cu citat (quote)

"frunză verde foi trifoi,
aseară mi-am pus război.
și l-am pus pe după casă
câți ficiori vin, toți să țeasă!"

Meșteșuguri artistice tradiționale

Dumbrava Sibiului - un spațiu cu peisaje de vis, o mulțime de alei, popasuri, mori de apă... locul în care își duce traiul din 1990 încoace (în locul primului muzeu al sibienilor, fondat în 1905) cel mai mare muzeu în aer liber din România, deținut de Complexul național muzeal Astra.

Timp de 7 zile (25-31 august) anul acesta, se desfășoară a XI-a ediție a olimpiadei naționale "Meșteșuguri artistice tradiționale", un amestec de concurs, tradiție, spectacol, tabără formată din copii cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, unul mai sătean ca altul (costumele naționale sunt obligatorii). Printre meșteșugurile acceptate in concurs sunt: olărit, țesut, brodat, confecționat podoabe, cojocărit, curelărit, sculptură lemn, prelucrarea sau decorarea metalelor, osului sau cornului, confecționat instrumente muzicale, pictură icoane pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă și confecționat măști tradiționale.

Participanții sunt de peste tot din țară; din județul Sălaj, domnul profesor Lazăr Florin își susține cei trei elevi (Boie Iulia, Suiogan Dan și Cordea Andrei), iar din mulțimea de reprezentanți ai Clujului, Rusu Anamaria (din Jibou), câștigătoare a concursului "Măști și mascarade" și premiată la olimpiada Meșteșugurilor tradiționale își încearcă norocul și de data aceasta confecționând o mască din lână proaspătă de miel, tot felul de materiale și podoabe. "Capodoperele" Anei vor fi expuse și în cadrul festivalului "Cucuruz, mălai de toamnă" - de la noi.

La olimpiada meșteșugurilor, scopul tuturor e apropierea dacă nu convertirea în mici artiști populari prin dezvoltarea talentului și aptitudinilor de a produce valori de artă populară autentică, prin educație etno-culturală, prin cunoașterea propriei identități. Timp de șapte zile, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va pluti în aburi de creație, în mămăligă estetică, în miros de creier ars...

Articol: Rusu Diana

Olimpiada Nationala de Mestesuguri Artistice Traditionale Sibiu 2006

Ultima modificare efectuată msd la Mar Sep 05, 2006 6:19 pm, modificat de 2 ori în total

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
      Back To Top  

Dum Sep 03, 2006 11:05 am
Autor Mesaj
Nano
Veteran

Data înscrierii: 11/Iun/2006
Locație: Jibou

Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sper ca nu te superi msd dar trebuie sa fac o completare:
Articolul a aparut în "SOMEȘUL DE JIBOU" -Nr.7

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
      Back To Top  

Dum Sep 03, 2006 11:57 am
Autor Mesaj
msd
Administrator

Data înscrierii: 16/Noi/2003

Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Nano a scris:
Sper ca nu te superi msd dar trebuie sa fac o completare:
Articolul a aparut în "SOMEȘUL DE JIBOU" -Nr.7

A fost creat special pentru "Somesul de Jibou"!
Scuze, am vrut sa scriu asta dar am uitat!

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Vizitează site-ul autorului
      Back To Top  
Crează un subiect nou  Răspunde la subiect

Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum

Back To Top  

Pagina 1 din 1
Mergi direct la: