|
 |
Vin Noi 10, 2006 2:01 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
Data înscrierii: 26/Mar/2006 Mesaje: 149 Locație: Prin visele universului...
|
| Titlul subiectului: -poetul - O Parerea Pt. Investigatia Mea ... - |
|
|
Continuand investigatia poetica, sau mai direct, " CRIMA POETICA ", as vrea sa va provoc la o mica discutie, daca nu deranjez prea mult ... si-anume, ma gandeam , ca desi doresc eu nespus de mult sa inteleg tineretul revolutionar, nu pot asa cum as vrea, asa ca doresc sa ma ajuti chiar voi prin diversele pareri, inevitabil diferite, referitoare la cele 2 subiecte de interes de moment pentru mine ...
- 1. = Ce credeti despre tineretul din ziua de azi, in general, mai sunt ei sa, spun pregatiti moral / cultural pentru a inalta tara spre o noua culme a cunoasterii, care sa ne schimbe un pic parerea in Occident, destul de ' rea ' despre Romania ?
- 2. = CE credeti despre tineretul din ziua de azi LICEAN JIBOUAN ? Se poarta ei, asa cum ar trebui sa se poarte la acea varsta: sa invete pt. scoala, sa fie modesti, morali, sinceri cu ei in primul rand ... ? ... Sunt sau nu, cazuri grave, de incalcare a celor 7 ani de acasa sau sunt asa cum ii vad eu , in poezia mea CAND PARASUTA STEARSA ... adica depravate, mizerabili ... decazuti moral ... prin fumul discotecii jibouane si scaldati in bratele iubitilor afumati ...
!!! Dati-va cu parerea - NU atac pe nimeni direct - RETINETI - ci doresc doar parerea d-voastra !!! |
|
| |
|
|
 |
Vin Noi 10, 2006 4:06 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Bujor Senior

Data înscrierii: 04/Noi/2006 Mesaje: 48 Locație: Bujoreni
|
| Titlul subiectului: |
|
|
mi se pare ca este un mesaj mult prea provocator.
poetule ar fi bine sa-l retragi.
tineretul din toate timpurile a fost si va ramane; TINERET
nu trebuie condamnati in niciun fel. ei si traiesc tineretea,
si nimeni nu are dreptul sa le strice tocmai; tineretea _________________ bujorii au miros de flori
nu rupeti florile
---
http://www.poezii.ro/poezii.php?author=9023 |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 11, 2006 12:28 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Nano Veteran

Data înscrierii: 11/Iun/2006 Mesaje: 92 Locație: Jibou
|
|
|
| Corect -Bujor. |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 11, 2006 1:43 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
|
| Titlul subiectului: Poetul |
|
|
| Cu tot respectul, insa nu sunt de accord ... ascult parerile d-voastre |
|
| |
|
|
 |
Dum Noi 12, 2006 1:17 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
|
|
|
| Nu pot sa fiu de accord cu d-voastra, pt. ca aud cam zilnic la televizor, opere delicate a tineretului prezent, ATI VAZUT ce s-a intamplat la CLUJ, ca a murit acel student de ziua lui in acel club, nu-i dau numele clubului, de ziua lui ... apoi cum conduc cu viteza, de au facut accidente, facand victime nevinovate ... ati putut vedea la tele ... apoi, iar prezentate la tele, cum 2 tineri se bateau, ma rog doar unul se batea, caci celalalt era la pamant saracul, incasand la lovituri record pe secunda ... toti se uitau la ei cum se bateau, DAR NIMENI NU A INTERVENIT ... politia era la 2 pasi ... SI DUPA ce la batut... s-a urcat lejer intr-o masina ... unde-l astepta IUBITA ... si-a plecat ... apoi, tot la televizor, cativa liceeni au batut un taximetrist ... venind de la un chef ... POFTIM TINERET ... " TINERETUL nu trebuie condamnati in niciun fel. ei si traiesc tineretea, si nimeni nu are dreptul sa le strice tocmai; tineretea " BA DA, are dreptul sa le-o strice POLITIA !!! PUSCARIA !!! SCOALA DE CORECTIE !!! ETC ... daca nu respecta legea ... insa NICI POLITIA nu este CORECTA ... sunt pe-o mana cu HOTII ... UNDE ESTI CATTANI, UNDE ?????????????? Copii se cred mai presus de lege ... ? Nu-i asa ? ... nu sunt dur cu ei ... ci e adevarul ... nu v-ati plictisit de cate crime vedeti zilnic la stiri, de incepi sa inebunesti ZILNIC, ZILNIC ...nu v-ati spus niciodata in gand: iara crime, furturi, droguri , IARA??? ... Pai acele crime ... isi AU RADACINILE in copilarie, cand MUCOSII de liceu sau nu, NU AU FOST CORECTATI de nimeni in comportament, astfel au persistat in comportamentul " MODEL " si la varsta maturitatii ... daca ajung acolo ... devin ... ceea ce vedeti prin presa ... TREZITI-VA ... naibii ... TINERET ODATA ... pana nu ajungeti maturi ... sau pana nu vine SFARSITUL LUMII ... NU mai dau exemple recente ... de furios ... |
|
| |
|
|
 |
Mar Noi 14, 2006 9:41 am |
 |
Autor |
Mesaj |
fubuki Veteran

Data înscrierii: 15/Mai/2006 Mesaje: 87 Locație: cj/sj
|
| Titlul subiectului: Eu Am Sa-ti Raspund, Desi Fara Nici Un Rost |
|
|
1. tineretul e la fel dintotdeauna, bineinteles in concordanta cu epoca in care traieste. nu poti spune de un tanar din epoca libertinajului (sec 18 ) din franta, obisnuit cu sadismul si voyeur sa mai stiu eu ce, frotteur ca avea principii morale exemplare sau ca era pregatit sa inalte cultura tarii si a universului. la fel nu poti spune despre studentii de la medicina sau teologie (care au vocatie, bineinteles) ce pun suflet in munca lor si sunt cu mult peste inteligenta oamenilor de varsta medie (dar cu 10 clase) ca fac un lucru atat de rau incat coboara standardele si ne transforma intr-o tara de prosti.nu.
2. nu exista nici o diferenta de ordin moral intre liceenii din jibou si elevii unui liceu din bucuresti.fac parte din aceeasi generatie (mcdonalds) si se comporta ca atare, indiferent de spatiul si mediul inconjurator.( normal ca sunt diferente, insa insesizabile).
cat despre parasuta ta...nu vreau sa spun ca reflecta liceul din jibou, fiindca am avut profesori foarte buni acolo..si i-as jigni daca te-as asocia culturii si...moralei lor!  _________________ dacă visezi că ești un fluture care visează că ești tu, când te scoli nu mai e! |
|
| |
|
|
 |
Mar Noi 14, 2006 6:26 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
|
|
|
1. nu sunt de accord cu tine, decat pe o mica portiune de fir ;
2. profesorii sunt f. buni, cu unele exemple trecute, insa elevii, in mare majoritate ... varza ... nu dau exemple ... |
|
| |
|
|
 |
Mar Noi 14, 2006 10:21 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
fubuki Veteran

Data înscrierii: 15/Mai/2006 Mesaje: 87 Locație: cj/sj
|
|
|
din mesajul tau imi dau seama ca nu ai inteles ABSOLUT nimic din ce-am scris...  _________________ dacă visezi că ești un fluture care visează că ești tu, când te scoli nu mai e! |
|
| |
|
|
 |
Mie Noi 15, 2006 12:03 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Bujor Senior

Data înscrierii: 04/Noi/2006 Mesaje: 48 Locație: Bujoreni
|
|
|
fubuki, aici ai dreptate
poetul nu intelege ca nu trebuie sa minimalizezi pe nimeni
sunt de acord ca toti tinerii au sanse egale peste tot _________________ bujorii au miros de flori
nu rupeti florile
---
http://www.poezii.ro/poezii.php?author=9023 |
|
| |
|
|
 |
Joi Noi 16, 2006 10:06 pm |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
|
|
|
| bujor, cine a spus " ca tinerii au sanse peste tot? " Cand m-am referit eu la asa ceva ??... Cand ? Vorbesc iarasi singur . |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 18, 2006 12:18 am |
 |
Autor |
Mesaj |
kinderela Veteran

Data înscrierii: 26/Mai/2006 Mesaje: 83
|
|
|
Poetule zi-ne si noua de cate ori ai iesit din tara ? Si apoi am sa-ti spun si eu ca am ajuns anul trecut pe o insula in Oceanul Indian, aproape de Madagascar.... In discutia : De unde vii? Raspuns: Romania... Mi se spunea ca multi tineri veneau sa studieze mai ales medicina la noi....daca nu iti dai seama de distanta uriasa care e pana acolo ia o harta...faci 13 ore cu avionul..
Am fost plecata si vara aceasta mai aproape si aici de asemenea lumea recunostea abilitatile tineretului nostru care , sa folosesc expresia ta,ne inalta tara. Nu-mi veni cu exemple particulare...
Tu ce faci pentru a o inalta??? Arunci cu noroi in fetele care ti-au dat papucii? Poate ca s-a plictisit fata de tine si nu o poti acuza. E libera sa faca ce vrea. E libera sa aleagasa se elibereze de tine. Cum o inalti??? Scriind niste cuvinte murdare pe o foaie alba?? Intra in mizeria de care vorbesti si incearca prin fapte sa faci ceva! Ia-ti pantalonii pe tine si vorbeste-le persoanelor in fata nu te mai ascunde in spatele unor cuvinte. Tocmai vin de la o conferinta a lui Robert Turcescu... amfiteatrul era plin de tineri...si asa este la orice conferinta se tine... Nu a fost nimeni( din tara sau din afara) care sa nu fie surprins de abilitatile tinerilor din Romania.. si care sa nu afirme ca NOI suntem cei care putem face o schimbare... suntem noi cei care trebuie sa incetam sa ne mai lamentam si sa avem curajul sa spunem: pana aici a fost, voi actiona in felul meu... in fine...iar vorbesc cu peretii... |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 18, 2006 12:34 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
|
|
|
Interesant exemplu ... insa cam solitar ... eu iti voi raspunde cu alt exemplu: inaintea unui curs, profa' mea, era cam furioasa, am intrebat-o de ce ... si ne-a raspuns: am fost la o conferinta in Austria ( parca ), si desi din punct de intelectual sunt cel putin ca cei de acolo, cand le-am spus ca sunt din Romania, s-au uitat urat la mine, si pe la spate ma faceau hoata, necivilizata, TIGANCA ... PAI CE-I ASTA ?? ... E drept, romanii sunt destepti, nu spun NU ... insa din pacate, PREDOMINA PROSTIA ... ea cladeste viitorul, fiind mai numeroasa ... iar noi, iar - EU - vorbesc si eu singur bag seama ... referitor la acea ' parasuta ' ... CE FAC EU ? SPUN ADEVARUL ... ca din acel adevar ... oamenii de rand, ca tine, fara nicio jignire, sa inteleaga ceva, sa analizeze un pic treburile ... asa cum vobesc si in ultima poezie, dedicata parasutei ... EU SPUN ... nimic mai mult ... insa din pacate ... prin Jibou , nu se prea asculta ... numai se vorbeste ... ca de fapt, si pe alte locuri daca ma gandesc mai bine ... Referitor la " mizeria in care trebuie sa intru " ... am intrat de mult ... da, pana la gat ... chiar ... incercand sa inteleg
"generatia mea de specimene " cu UNELE exceptii binenteles ... m-am cufundat in noaptea uitarii, cunoscand multe placeri lumesti, apoi m-am inaltat pana la norii cerului, urmarind cu seriozitate culoarea puritatii divine ... dar peste toate urcusurile mele ... incercand sa descopar adevarul vesnic ... doua inca nu le-am putut REALIZA ... si nici nu le voi putea face ... caci tin de lumea de dincolo ... EU spun, CINE ARE OCHI SA VADA ... cine are urechi sa auda ... cine are MINTE sa judece. iar cine are puterea -
- SA PEDEPSEASCA !!! ...
Ultima modificare efectuată de către Poetul la Sâm Noi 18, 2006 12:45 am, modificat de 1 dată în total |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 18, 2006 12:38 am |
 |
Autor |
Mesaj |
kinderela Veteran

|
|
|
| exact.Tu spui. NIMIC MAI MULT |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 18, 2006 12:48 am |
 |
Autor |
Mesaj |
Poetul Veteran
|
|
|
| EXACT - EU SPUN - deoarece - NU AM PUTEREA SA PEDEPSESC - DOAR DUMNEZEU are dreptul SA PEDEPSEASCA ... fara sa fie PEDEPSIT la randui ... NOI, voi, nu putem pedepsi: " cine ridica sabia, merita sa moara de sabie ", intelegi fubuki ... |
|
| |
|
|
 |
Sâm Noi 18, 2006 12:57 am |
 |
Autor |
Mesaj |
kinderela Veteran

|
|
|
1. nu sunt Fubuki, sunt Kinderela sau Andra...nu inteleg ce de tot incurci numele...
Apoi, prin sabie se poate intelege si "jicniri" sau "cuvinte" ca ale tale...insa nu vad de ce bagi aici religia... Fii obiectiv si empiric o data macar in viata ta....
Nu mi-ai raspuns la intrebare...ce faci tu ca sa "ridici tara"???Concret... |
|
| |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
|
|
|